Vlindergroep

Schooljaar 2015/2016

Welkom op de pagina van de Vlindergroep!!

In de Vlindergroep zitten dit schooljaar de volgende kinderen: Sophie, Stijn, Khloé, Liam, Jesse, Sven, Caitlin, Famke, Levi, Anna, Syb, Jette, Sanne, Tijn, Fien, Sara, Meike, Dimitri, Juul, Liv, Jan, Jorrit, Lexi, Tim, Sid, Evy, Livia, Mirthe en Aimée.

De juffen van de Vlindergroep zijn dit schooljaar: juf Susanne en juf Jaqueline.


Bezoek Boerderij Sophie

Maandag 4 juli waren we uitgenodigd op de boerderij van Sophie geweest, omdat we met het thema "Boer Boris gaat zee" bezig zijn. We hebben we erg veel gezien, op een paard gezeten, in het hooi gespeeld en tot slot nog een lekker ijsje gegeten op de kar. Voor de foto's klik hier. 

Sportdag 8 juni

Woensdag 8 jun was het weer zover, onze jaarlijkse sportdag op het schoolplein. We hebben enorm genoten van de leuke spelletjes op deze zonnige dag. Onze dank gaat ook uit naar de ouders die hebben geholpen bij deze sportdag!

 

Voor alle foto's klik hier. 

Veterstrikdiploma

Onlangs is mevrouw Dropveter in de Vlndergroep geweest om een aantal diploma's uit te reiken aan kinderen die geslaagd zijn voor het strikken van veters. Wie de geslaagden zijn, klik hier voor de foto's.

                                          

SCHOOLREIS 2016

Maandag 6 juni was het weer zover. We zijn op schoolreis gegaan naar De Flipjes!!

 

Voor nog meer foto's van de geweldige dag, klik hier.

Pasen 2016

Het Paasfeest is weer voorbij. We hebben onder andere het volgende lied geleerd:

Wij  vieren feest

Omdat Jezus weer leeft…

Wij vieren feest om wat Hij heeft gedaan

Wij vieren feest omdat Jezus weer leeft

Jezus is opgestaan…!!Na afloop van het Paasfeest hebben we heerlijk met zijn in de klas gegeten. Voor alle foto's klik hier.

Bezoek TNT Post 2016

Woensdagmorgen 17 februari zijn we op visite geweest bij het TNT sorteercentrum aan de Prutweg in Sommelsdijk. Postbode Marissa stond ons al op te wachten!

Het eerste dat een van de kinderen riep toen we binnenkwamen was: "Oh juf ik zie wel 100.000 vakjes!'

Maar eerst moesten we onze kaarten en brieven, die we mee moesten nemen, aan de postbode geven...stempel erop (nee, geen postzegel deze keer)...en dan naar de 100.000 vakjes...tjonge jonge wat een puzzel is dat zeg om alles in het juiste vakje te krijgen... 

Heel vroeg gaat de postbode alles sorteren, eerst op postcode, dan op straat, dan op volgorde van huisnummer en als laatste een elastiekje erom heen!

Want wat een zal het morgen zijn...weer een kaart of brief in de bus van de Vlindergroep! Wat zullen veel mensen blij worden van onze post!!

Dank je wel postbode Marissa!!!

 

 

 Nationale voorleesdagen 2016

Wat hebben we genoten van alle ouders die bij ons in de klas hebben voorgelezen. Hartelijk dank, ouders!

 

Ook het bezoek aan de bibliotheek op dinsdag 2 februari was geweldig. We hebben geluisterd naar het verhaal "We hebben er een geitje bij", maar ook gezongen en spelletjes gedaan. Voor alle foto's klik hier.

 

Kerstfeest 2015

Donderdag 17 december hebben we in de klas het Kerstfeest gevierd. Het was erg leuk en mooi! Voor de foto's klik hier.

 

Bezoek dierenambulance

Donderdag 10 december kwam de dierenambulance bij ons op bezoek. We hebben over de dierenambulance gepraat toen we over egeltjes hebben gewerkt en…de mensen van de dierenambulance wilden wel langs de Bosseschool komen…
Meneer Jan en de opa van Levi(ook Jan) hebben ons heel veel over de dierenambulance verteld, bijvoorbeeld hoe honden vervoerd worden en hoe je een vleermuis vangt en wat het gevaarlijkste dier is wat ze ooit hebben meegenomen ..(een slang). Natuurlijk mochten we ook in de dierenambulance kijken.

En we hebben tenslotteheel veel verrassingen gekregen..kalender, sleutelhanger enz.
Dank u wel “meneren Jan “voor uw tijden verhalen…we hebben er veel van geleerd.

Voor alle foto's klik hier.

Sinterklaas op school

Op 4 december was het zover!! Sinterklaas en zijn Pieten hebben op deze dag de Bosseschool bezocht. Sinterklaas werd met een tractor met groot gejuich binnengehaald. Na de ontvangst op het schoolplein is de Sint bij alle kleutergroepen  op bezoek geweest en dus ook in de Vlindergroep.

  

Voor alle foto's klik hier.

Bingo in de klas

Onlangs hebben we in de klas in 4 groepen bingo gespeeld. Voor de foto's klik hier.

Pietengym

Dinsdag 24 november moesten alle kinderen als Zwarte Piet gekleed naar school komen. Er was namelijk een echte pietengym georganiseerd, waarbij een echt Pietendiploma gehaald kon worden. Na een hele geslaagde Pietengym zijn alle 25 kinderen geslaagd voor de Pietengym!! Voor alle foto's van de ontzettend leuke Pietengym, klik hier. 

Bouwen

 

We werken nu over de kinderboekenweek. Wij leggen het accent bij bouwen. In de klas hebben we een bouwplaats, een timmerhoek, een sloophoek en een Gamma. Wat genieten de kinderen daarvan! Groep 2 heeft zich verkleed als bouwvakker. Groep 1 heeft de bouwplaats gemaakt. We maken kiepauto's en huizen. Wat is er door de kinderen veel materiaal meegenomen! We bekijken het allemaal en leren er heel veel van!
Klik  hier voor alle foto's.


De mooiste vis van de zee

 

Ons tweede thema was : De mooiste vis van de zee. We hebben alle 5 verhalen hiervan gelezen. Alle kinderen kregen een prentenboek mee naar huis. In de klas hadden we een hoek met allemaal vissen waar de kinderen het verhaal na konden spelen. We hebben vissen van flessen geknutseld en vissen gevouwen. Klik  hier voor de rest van de foto's.

Schepping

Ons eerste thema van dit schooljaar was: De schepping.

We luisterden naar het verhaal uit de Bijbel, we zongen liedjes over "de chepping" en we maakten van elke scheppingsdag een werkje. Uiteindelijk gingen alle kinderen naar huis met hun eigen gemaakte boek over "de schepping". Klik  hier voor de foto's.


1e Schooldag 24 augustus

Maandag 24 augustus was het eindelijk zover, De eerste dag van het nieuwe schooljaar. Iedereen had veel te vertellen wat ze tijdens de vakentie allemaal hadden beleefd.

Hieronder volgt een korte impressis van deze leuke eerste dag. Voor de rest van de foto's klik hier.