Hondengroep

Lente

In de vakantie konden we genieten we van sneeuw en ijs. Toch is het al bijna lente. 

In de klas kijken we naar wat er allemaal verandert in de lente.

Binnenkort komen er zelfs jonge konijntjes in de klas!

 

 

Feest

We vierden feest, want juf Margreet en juf Ine zijn allebei jarig!

Wat waren veel kinderen mooi verkleed!

We genoten van cadeautjes, lekkere hapjes en een voorstelling van twee hele grappige behangers (die ons wel erg bekend voorkwamen).

 

 

 

Appels

In de afgelopen weken hebben we gewerkt rond het thema Appels. Dit was erg leuk en lekker!

We maakten appelmoes. We mochten zelf stukjes appel snijden en hebben van de appelmoes geproefd.

We knutselden appels door te vouwen, te verven, te borduren en maakten schrijfoefeningen.

 

 

Sportdag 

Vanmorgen hebben we een hele leuke sportdag gehad met heerlijk weer!

 

 

 

 

Techniek middag

Vanmiddag hebben we weer een hele leuke Techniekmiddag gehad!

 

 

 

Koningsspelen

Vandaag hebben we Koningsspelen gehad! We hebben met de hele school gedanst op het liedje: Okido. Daarna hebben we hard gerend met de Roparun. We zijn ook nog in de Fiepbus geweest, hier konden we allerlei spelletjes doen. Als laatste hebben we  lekker gesprongen op het springkussen. Het was een hele leuke dag! 

 

 

Vandaag hebben we een uitstapje gemaakt naar de Koeienboerderij van de familie Jongeneel.

Wat een belevenis! 

 

 

Lente & Pasen

We zijn weer begonnen met een nieuw thema: Lente & Pasen. We hebben al een aantal werkjes gemaakt.  12 april gaan we met de hele klas naar de boerderij van Lorenzo, we gaan kijken bij de koeien.

 

    

     

 

Verkeer

We hebben de afgelopen tijd het thema verkeer behandeld. Erg leuk resultaat geworden!

 

 

Winter

We zijn bezig met het thema: Winter. Ondanks dat er geen sneeuw ligt kunnen we toch leuke werkjes maken omdat het zo koud is buiten.

 

 

 

 

Sinterklaas

Een heerlijke Sinterklaas viering gehad op 5 december!


Een drukke en gezellige tijd, nu Sinterklaas en Piet zijn aangekomen!

 

 

Herfst in de klas! 

Buiten is het volop herfst, ook in de klas spelen en werken we over dat thema.

 Wat een leuk en leerzaam onderwerp!

 

 

Kinderboekenweek!

Vanmorgen vroeg hebben we met heel de school feestelijk de Kinderboekenweek geopend! Het thema is: 'Voor altijd jong'. De juffen, meesters en de kinderen mochten verkleed komen als opa of oma. In de Kinderboekenweek is het belangrijk om het accent te leggen op het plezier van lezen. We raden iedereen aan om boeken uit de bieb te halen en lekker te gaan lezen!

 

 

Groep 1&2a zijn ook weer begonnen!  Het is een leuke groep en we hebben het erg gezellig met elkaar. Er zijn een paar nieuwe kinderen bij gekomen, die nog wel een beetje moeten wennen. Op de dinsdag, woensdag en donderdag eten we lekker fruit. We zijn op dit moment bezig met de letter en de klank S. We hebben het gehad over hoe wij zelf zijn en hoe onze familie er uit ziet. Ook hebben we al een verjaardags kalender gemaakt. ons motto is: Kom tot bloei op de Bosseschool!

We hebben dit hele schooljaar ook een stagiaire: Juf Ilse. Zij is op woensdag, donderdag en vrijdag in onze klas. 

 

Sportdag 2016

 

Gisteren zijn wij op schoolreis geweest naar de ''flipjes''. We hebben een fantastische dag gehad en we willen alle ouders bedanken die hebben gereden. 

Tijdens het thema ''de markt'' was het plan om met de groep naar de markt te gaan. Het weer was helaas te slecht. Vanmorgen zijn we langs visboer De Waal (Melissant) gelopen. We kregen gratis een zak kibbeling mee. Hartelijk bedankt visboer, we hebben gesmuld! 

 

Vandaag kwam mevrouw Dropveter langs om de veterstrik diploma's uit te delen. 

 

 

Ons nieuwe thema is muziek. We hebben al gastoptredens gehad van Meerle en Lily op de piano, Alyssa's moeder op de hoorn en de vader van Daniel op de trombone.

''Hupsakee''

Koningsspelen 2016

 

Pasen 2016 

 

Rekendag bij de hondengroep!! Welk getal staat er op mijn hoed?

 

 

Grappige uitspraken in de klas:

Bas vertelde aan zijn vader dat hij op maandag geld moet meenemen voor het ''groene busje''. Waar is dat dan voor? Vroeg vader. ''Voor de juf'' zei Bas. Maar nee dat is voor de zending Bas.

Nick en een vriend haalden alle werkjes van de prikwanden af. Punaises horen in een speciaal potje. ''Juf'' zei Nick geschrokken er viel een spinazie in de vuilnisbak.

 

 

 

de techniekles. We hebben lessen gedaan zoals ''wat blijft drijven'', ''draai maar door'', ''dansen op het water'' en wat blijft hangen. 

 

 

De nationale voorleesdagen waren een groot succes met als thema ''Hoera! We hebben er een geitje bij!'' 

Ook willen wij alle ouders bedanken die aan de klas hebben voorgelezen. 

 

 

Hier wat foto's over het thema kapper

 

 

 

Een mindmap maken over de markt. wat hoort er allemaal bij?

 

Kerst 2015

 

 


 

 

Op 4 december kwamen Sint en Piet op School, wat een geweldig feest!!

 

 

De oudste kleuters hebben Sinterklaasliedjes gezongen bij de oudere mensen van Nieuw Rysenburg wij en zij hebben erg genoten.

 

Wat een gezellige tijd nu we spelen en werken over Sint en Piet. We hebben de schoenen gezet, een mooi kleurboek gekregen en we hebben prachtige werkstukjes gemaakt. 

 

Vorige week zijn we naar het Albeda College geweest voor een voorstelling van het prentenboek kikker is bang. 

 

De kleuters zijn echte kokjes. Ze sneden vol overgave ingredienten voor een herfstsoepje, (champignons, uitjes en wortels). En lekker dat het was!!.

 

De komende 3 weken werken/spelen en leren de kleuters over de herfst. De letter/klank b (van bos) staat centraal. Een heerlijke, leerzame tijd breekt aan!

Opening kinderboekenweek raar-maar-waar. 

wij kijken naar '' rare dieren''. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze weken staat het thema''feest'' centraal. De bijbehorende letter/klank is 'f'. Spreek uit als 'ffff', we noemen die ook wel de fietspompletter. Lastig is het verschil te horen tussen de 'f' en de 'v' (veters klinkt ook als feters). Na ons juffenfeestje op 30 september schakelen we moeiteloos over op het thema van de boekenweek ''raar maar waar''.

 

 

Het is alweer bijna 3 weken geleden dat we weer aan het nieuwe schooljaar zijn begonnen, de groep telt 24 kleuters. Voor de allerjongsten even wennen voor het eerst naar school of vanuit de instroomgroep naar de hondengroep. Inmiddels heeft iedereen zijn/haar plaatsje al gevonden. De thema's die we nu behandelen zijn: op school, wie ben jij, waar woon je? Wat zijn de schoolregels? Alles om de groepsvorming te bevorderen. Deze week is het boek ''Knoop het in je slurf'' aan de beurt. 2x per jaar krijgen alle kleuters een boek teleen om thuis te lezen. Aansluitend gaan we het onderwerp ''feest'' behandelen. alle kinderen hebben al een feestmutsje gemaakt voor de verjaardagskalender.

 

 

 

 

Welkom in de hondengroep! Dit is de groep van juf Margreet en juf Astrid. Juf Judith loopt stage in de hondengroep. 

 

Hieronder staan alle belevenissen van de hondengroep. De foto's staan van nieuw naar oud. Veel kijk plezier!

 

Woensdag 1 juli was Mareille de Blok bij ons in de klas om een muziekles te geven! De kinderen hebben leuke liedjes geleerd en mochten er ook nog bij dansen. 

 


 

 

Dinsdag 30 juni was het dan zover! De kinderen uit groep 2a gingen een uurtje naar groep 3 om te wennen! Juf Marloes van groep 3a heeft de kinderen alvast kennis laten maken met de actitviteiten die bij groep 3 horen. De kinderen mochten ook al een paar werkjes maken!

 

Op maandag 15 mei zijn we met alle kleuters van de Bosseschool naar de flipjes geweest! Het was een leuke zonnige dag en we hebben er allemaal van genoten. We bedanken alle ouders voor het heen en weer rijden! 

 

Klik op SCHOOLREISJE en u komt bij de rest van de foto's.

10-06-2015

Mevrouw dropveter is helemaal uit Limburg naar ons toe gekomen om de kinderen uit de hondengroep een veterstrik diploma te geven. De kinderen die hun veters kunnen strikken kregen een mooi diploma en een dropveter!

 

 

 

Thema: Rekenen en cijfers

De kinderen hadden een spel gedaan in de klas. Het ging er om wie er het snelst de auto naar zich toe kon oprollen. Het spel heeft te maken met meten, wegen en tijd.

 

Kijk! Zo lang zijn wij al!

 Koningsspelen 2015 Bosseschool:

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Op dinsdag 21-04-2015 zijn we naar het Albeda College in Middelharnis geweest om een voorstelling te bekijken. De voorstelling ging over Assepoester in een nieuw jasje. 

 

Thema: Koningsdag 2015

 

 

 

 

 

 

Pasen 2015:

 Jezus, ik wil U bedanken voor wat U voor mij hebt gedaan.

Omdat U voor mij bent gestorven, maar ook weer bent opgestaan.