Groep 7B

Welkom op de pagina van groep 7b!

De allerbeste wensen voor iedereen voor het nieuwe jaar!

Na de vakantie weer lekker aan de slag met het nieuwe STaal-thema: NEDERLAND

Kinderboekenweek 2017:

We zijn aan de slag gegaan met het thema "Bibbers in je buik". We hebben gesprekken gehad over angsten. Vleermuizen geknutseld en spannende tekeningen gemaakt: Wat zie jij door het sleutelgat?

Er waren heel veel kinderen die meededen met de voorleeswedstrijd: iedereen heeft het goed gedaan en het was leuk om naar elkaar te luisteren. We hadden in de klas nog een finale tussen Emma, Dominique en Meyke. We waren het er als kinderen en juffen over eens dat ze alle 3 erg goed zijn, maar dat Emma als winnaar uit de bus kwam!

Emma heeft ook afgelopen vrijdag erg goed voorgelezen voor alle kinderen, juffen, meester Adri en de jury. Ze is de voorleeskampioen van de Bosseschool geworden en zal ons gaan vertegenwoordigen tijdens de wedstrijd in "Het Diekhuus" bij de eilandelijke finale!

Van harte gefeliciteerd Emma, de juffen en al je klasgenoten zijn heel trots op je!

Huiswerk groep 7b:

ALLE RAPPORTEN INLEVEREN! (alleen als dit nog niet gebeurd is natuurlijk...)

Maandag 25 juni:     Engels woordjes Chapter 5; rij 2 (zie leerblad)

Donderdag 29 juni:  Topotoets H 5

Elke week af op donderdag: Nieuwsbegrip op de computer / tablet: woordenschat EN andere tekstsoort    (het te maken onderwerp wordt besproken in de klas en staat elke week op het bord).

Topo oefenen op de computer thuis:

Manier 1: www.topomania.net

* Ga naar kaarten (bovenin) en dan kaarten zoeken

* Kies de methode: ArgusClou, typ in de zoekbalk groep 7 met het themanummer

* Nu kan je kaarten kiezen van topomania (soms geen) of andere gebruikers.

* Klik op de kaart die je gekozen hebt en kies een spel om te oefenen.

Manier 2: ArgusClou (let op; deze site weigert met regelmaat dienst op diverse computers)

Inlognaam: AC17730         Wachtwoord: znup4622

(indien dit niet werkt: soms javaplayer updaten; soms internet (via icoontje) kiezen of juist chrome; dit verschilt per computer en per systeem helaas...)