Groep 7B

Welkom op de pagina van groep 7b!

Kinderboekenweek 2017:

We zijn aan de slag gegaan met het thema "Bibbers in je buik". We hebben gesprekken gehad over angsten. Vleermuizen geknutseld en spannende tekeningen gemaakt: Wat zie jij door het sleutelgat?

Er waren heel veel kinderen die meededen met de voorleeswedstrijd: iedereen heeft het goed gedaan en het was leuk om naar elkaar te luisteren. We hadden in de klas nog een finale tussen Emma, Dominique en Meyke. We waren het er als kinderen en juffen over eens dat ze alle 3 erg goed zijn, maar dat Emma als winnaar uit de bus kwam!

Emma heeft ook afgelopen vrijdag erg goed voorgelezen voor alle kinderen, juffen, meester Adri en de jury. Ze is de voorleeskampioen van de Bosseschool geworden en zal ons gaan vertegenwoordigen tijdens de wedstrijd in "Het Diekhuus" bij de eilandelijke finale!

Van harte gefeliciteerd Emma, de juffen en al je klasgenoten zijn heel trots op je!

Huiswerk groep 7b:

vrijdag 1 december: Toets engels h2: leerblad aan beide kanten. Het leerwerk wordt nog besproken in de klas.

Elke week af op donderdag: Nieuwsbegrip op de computer / tablet: woordenschat EN andere tekstsoort    (het te maken onderwerp wordt besproken in de klas en staat elke week op het bord).

Topo oefenen op de computer thuis: http://argusclou.topowereld.nl

Inlognaam: AC17730         Wachtwoord: znup4622

Helaas heeft het topoprogramma de nodige kuren. Dit is bekend bij ons. Het kan soms helpen om te oefenen op een vaste computer of om de onderstaande tips te proberen. We hebben al diverse keren contact gelegd met de makers van de software en we hopen dat zij dit snel oplossen in het programma! Onze excuses voor dit ongemak!

(indien dit niet werkt: soms javaplayer updaten; soms internet (via icoontje) kiezen of juist chrome; dit verschilt per computer en per systeem helaas...)