Groep 6b

Welkom op onze pagina. Hierop staat bovenaan het huiswerk. En daaronder allerlei nieuwtjes, info en foto's van onze  groep. Het laatste nieuws staat bovenaan, hoe verder u scrollt, hoe verder terug in de tijd u gaat.

HUISWERK:

9 juni: tuinquiz

15 juni: thema 4 Argus Clou

Nieuwsbegrip: elke week maken de kinderen de woordenschatles van die week. Daar hebben ze een hele week voor, vanaf de woensdag dat de les gemaakt wordt in de klas, tot de volgende woensdag.
In de klas maken we de extra tekst (meestal op de tablets).

Nieuws uit groep 6b
Op Klasbord kunt u ook af en toe een leuk berichtje of een foto verwachten van de laatste activiteiten. Meld u aan als volger van Klasbord.

Mei 2017

We krijgen een nieuwe klasgenote erbij. Yenthe komt van groep 5 naar groep 6b. Ze vindt het heel spannend natuurlijk, maar heeft het gelijk al heel gezellig en zal het prima gaan redden!

17 mei wordt de regiofinale gehouden bij Alexandria '66 in Rotterdam. Spannend! Het is een tropische woensdagmiddag. We moeten 3 wedstrijden spelen van een kwartier. Gelijk de eerste wedstrijd staan we direct al achter. We raken er door van slag. Spelen niet zo doortastend meer. Die wedstrijd verliezen we met 0-4. Helaas. Na een peptalk is de 2e wedstrijd meer in balans. Maar de tegenstander is erg goed, we verliezen hem ook, en de derde wedstrijd, direct daar achteraan helaas ook. Wel scoort Diesel een prachtige goal!  Teleurgesteld gaan we maar gauw een lekker ijsje eten bij de Mc Donalds!

April 2017
Op 11 april start het schooltuinproject. Vandaag poten we de aardappeltjes en de pootuitjes. Het is prachtig tuinweer, er zijn veel hulpouders en iedereen heeft er erg veel zin in! Gerrie Mackloet legt bij het voorbeeldtuintje duidelijk uit hoe je alles moet doen.

5 april spannende voetbalfinale in Den Bommel.
De meisjes worden 4e van de 6 en de jongens.........1e !!! Door naar de regiokampioenschappen in Rotterdam op 24 mei. Hoera, wat een feest!!

In de laatste weken van maart en begin april wordt de schooltuin klaargemaakt. Er wordt gewied, compost gestort en gefreesd. Daarna tuintjes uitgezet en dan ligt alles klaar om te starten op 11 april. In de klassen wordt al gewerkt aan de tuinlessen over zaaien, kiemen, enz.

Maart 2017

Op 29 maart doen we mee met de Gemeentelijke Opschoondag. Enthousiast en gedreven ontdoen we alle straten en stoepen van zwerfvuil.

In het kader van techniek maken we een mobile. Lekker werken met de figuurzaag, daarna schilderen en tot slot de 'techniek van de balans' . Soms nog knap lastig!
Maar ze hangen prachtig aan het rek, erboven nog de droompopjes die van textiel gemaakt zijn.

Juf Shirley loopt stage bij ons op de vrijdag(middag). Ze maakte met ons heel leuke boekenleggers.

10 februari 2017  Warme Truiendag
We kwamen allemaal met lekker warme truien en onesies aan op school. Koud hadden we het niet! We werkten over energie, deden een energie-speurtocht door de school (waarbij we de meterkast goed konden bekijken en ontdekken waar alles voor diende) en we liepen om warm te blijven ook een daily mile.
Hieronder foto's van deze gezellige energiebespaardag!

We houden de energiespeurtocht. Hieronder de technische ruimtes van de school:

En we rennen een daily mile:

oktober 2016

Van de 14 leerlingen uit onze groep die meedoen aan de voorleeswedstrijd, tijdens de kinderboekenweek, wordt Dominique onze kampioen. Zij mag 14 oktober meedoen met de finale van de groepen 5 en 6.

september  2016

Op 21 september hebben we het jaarlijkse korfbaltoernooi.Prachtig weer en ongeveer 14 enthousiaste jongens en meisjes. We worden aangemoedigd door veel ouders. We worden tweede van onze poule, een mooi resultaat!

De mooie beker!

augustus 2016

De eerste week zit er weer op! Het was gelijk een heel hete week. Gelukkig mochten we vrijdagmiddag lekker naar buiten om plezier te hebben met de tuinsproeier. In deze eerste week hebben we kennisgemaakt, klassenregels bedacht, spellingregels van de nieuwe methode STAAL geoefend, al wat gerekend, gelezen, gezongen, enz.  We hopen met elkaar op een fijn jaar!

Dit zijn de regels die de kinderen met elkaar en de juf  bedacht hebben. Met deze regels kan iedereen zorgen voor een fijne klas, waarin we elkaar respecteren en waarin we ons veilig voelen. Iedereen gaat er zijn best voor doen!  Dit zijn onze guppen.

Een GPG (gedragspatroongrafiek) over onze eerste week.         Een mindmap over jezelf.
Allemaal werkvormen om over onszelf en onze klas na te denken.

We werken met Coöperatieve Werkvormen. Daarom zitten we in groepjes van 4. Elke groep heeft een kleur. De materialenchef zorgt elke dag voor de schriftjes en werkboeken.  Afspraken over samenwerken, zelfstandig werken en ons stemniveau maken het duidelijk voor iedereen.