Groep 5B

Welkom op de pagina van groep 5B. Hieronder kunt u zien wat wij zoal doen in de klas. Veel plezier!

Warme truiendag 2018. De kachel stond een stuk lager en dus hebben we ons warm aangekleed. Er was een verkiezing voor de leukste/mooiste/gekste onesie, hier staan die van groep 5B op een rij:

De jury vond dat Anouk de leukste van de klas had (helemaal links), ze werd uiteindelijk 4e van de school. Gefeliciteerd!

Kerst, wat een mooie tijd. Na de kerstviering in de kerk mochten we de volgende dag beginnen met een lichtje in het donker. Fijne dagen!

De moeder van Sanne heeft een hele interessante les gegeven over het gebit. We hebben geleerd waar een tandarts allemaal op let, wat een kaakchirurg doet én hoe je goed voor je gebit kunt zorgen.

Daarna mochten we zelf aan de slag met werkbladen. We kregen ook allemaal een plakverklikker en mochten daarna onze tanden weer schoon poetsen. Dit werd uiteraard gecontroleerd!

Jammer zeg, twee weken geen gym vanwege een evenement in de Staver. Maar wat een feest, we mochten wel in plaats daarvan met de klassen komen bowlen! We hebben genoten!

We hebben afscheid genomen van juf Jolien, onze stagiaire. Bedankt voor de onwijs leuke tijd en veel plezier in groep 8!

Kinderboekenweek 2018. Wat een feest was het weer! Als afsluiting hadden we de voorleeswedstrijd. Naomi las namens groep 5B voor en deed dat fantastisch. De zaal zat ademloos te luisteren...

Brrrr spinnen! In de herfst zien we die weer volop. Waarom? Dat en nog veel meer hebben we geleerd tijdens de lessen biologie.

We hebben ook echte spinnen meegenomen om eens goed te bekijken. Veilig in potjes, na de les zijn ze uiteraard weer vrijgelaten in de natuur.

Coöperatieve werkvormen: leren van en met elkaar.

Ook dit jaar hebben we weer meegedaan aan het korfbaltoernooi. We hebben ontzettend ons best gedaan en veel plezier gehad. Het was een topmiddag! Coaches, bedankt!

Bergbeklimmen tijdens de gymles. Wie durft er tot de top?