Eendengroep

Schooljaar 2017-2018.

Het laatste nieuws vindt U steeds bovenaan. Als u op de oranje koptekst klikt komt u bij het fotoalbum, waar u meer foto's vindt.

                                                            VADERDAG 2018

                    

Je bent een steengoeie papa,

een kanjer, een kei!

Een rots in de branding 

dat ben je voor mij!   

 

LENTEKRIEBELS

Een week lang werd er in alle groepen gesproken en gewerkt over het thema "Lentekriebels". Bij de kleuters ging het vooral over vriendschap, gevoelens, respect voor elkaar, je lichaam en grenzen kunnen aangeven. Er waren veel waardevolle gesprekjes. 

 

 

HAAS WIL WORTELTJESTAART!

Dit schooljaar werd er natuurlijk ook weer aandacht besteed aan leesbevordeing. Hiervoor kozen we dit jaar het boek "Haas wil worteltjestaart!" Een geweldig boek dat aansluit bij deze periode waarin alles weer gaat groeien en bloeien. De kinderen kregen allemaal een exemplaar mee naar huis om ook thuis samen te genieten van het (voor)lezen van het boek. We koppelden er meteen ook het thema "groente en fruit" aan. We leerden dat groenten en fruit op verschillende manieren groeien en ook op verschillende manieren kunnen worden gegeten.

Maar net als Haas konden we ervaren dat het echt heel lang duurt voordat er uit die kleine zaadjes echte worteltjes zijn gegroeid.

Op school mochten we proeven van de worteltjestaart die door Bente en haar mama thuis was gebakken. Tot de laatse kruimel hebben we er met elkaar van gesmuld! Natuurlijkwas er vanalles te koop in onze eigen groentewinkel.

En als afsluiting van dit thema gingen we op bezoek bij de boerderij van de familie van der Sluijs, waar groenteboerin Marja ons heel veel heeft laten zien en ons nog meer geleerd heeft over het telen van groenten. Heel veel kinderen hebben meteen boodschappen gedaan in de groentewinkel!  Wat hebben we daar genoten die morgen! 

 En dan zegt de groenteboerin dat ze maar een klein winkeltje heeft! Nou, echt niet!

"Er is zoveel lekkers, maar goed dat ik een boodschappenbriefje bij me heb."

Wat een verrassing, daar in die donkere schuur!

Lente en Pasen.

Na de voorjaarvakantie hebben we onze blik verlegd naar de boerderij en dan eerst met name naar de jonge dieren die daar worden geboren. Met veel plezier leerden we over boer Boris en alle boerderijdieren. Natuurlijk werd er gezongen, geknutseld en gespeeld in de themahoek vol boedrerijdieren. 

De kippen van de boerderij hielpen ons om de overstap naar het thema Pasen te maken.

"BOER WAT ZEG JE VAN MIJN KIPPEN?

Eieren bergen nieuw leven in zich en we mochten ervaren dat we  na "de Stille Week"  met elkaar kunnen vieren dat Jezus opgestaan is en weer leeft!"

Olympische winterspelen.

Wat hebben we veel plezier beleefd aan dit thema in de maand februari! In de eerste week maakten we van ons lokaal een Olympisch stadion, waar op vrijdag het Olympisch vuur werd aangestoken door alle kinderen met hun eigen fakkel. Er was een Holland Huis, waar de sporters logeerden en de medailles werden uitgereikt aan de succesvolle Nederlandse sporters. Met spel, liedjes, een muurkrant met medaillespiegel en heel veel werkjes hielden we onze eigen winterspelen. Over 4 jaar weer!2018: Gelukkig nieuwjaar!Thema: TIJD

Natuurlijk wensten we elkaar een gelukkig nieuwjaar in de eerste schoolweek van 2018.                     Een nieuw jaar, een nieuwe kalender, een nieuwe tijd. Tijd die we kunnen aflezen op klokken en kalenders. Er kwam een klokkenwinkel in onze groep, waar de klokkenmaker zijn eigen repareerhoekje had. We zijn een stuk "wijzer" nu. 


 

 

Kerstfeest 2017.

Een hoogtepunt in het schooljaar is het Kerstfeest. We vieren met elkaar de geboorte van de Heer: Jezus. Dit jaar leefden we in de Adventperiode toe naar deze mooie dag onder het motto: Wat een Geluk! We genoten van de bijzondere sfeer, hoorden de verhalen over de engel die geluk bracht met zijn boodschap aan Zacharis, Maria, Jozef en de herders. 

Ook maakten we mooie, toepasselijke werkjes.

We genoten van de viering en sloten die af met een gezellig buffet, verzorgt door de ouders. Wat een geluk, dat wij zo met elkaar Kerstfeest mochten vieren.

Voor de andere foto's klikt u op de link: Kerst.

Sinterklaasfeest 2017

Nadat we al eerder onze schoenen mochten zetten kwam Sinterklaas dinsdag 5 december zelf weer bij ons op school. Hij arriveerde met een verhuiswagen en uit de laadruimte kwamen verschillende Pieten tevoorschijn. Sint had het plan opgevat om maar eens te overwinteren bij ons op school!

 

We hielpen de RijmPiet toen hij even geen inspiratie had, door rijmzakjes te vullen.

We hebben een geweldig leuk feest gehad met prachtige cadeautjes. We hebben genoten! En dat Sint uiteindeijk toch weer besloot om terug te gaan naar Spanje is niet zo erg, want hij beloofde om volgend jaar gewoon weer terug te komen.

 Actie SCHOENMAATJES

Van schoenendoos tot onvergetelijk cadeau. Woensdag 22 november hebben we de actie afgesloten. Mika en haar papa hebben 179 dozen naar het depot in Burgh-Haamstede gebracht, nadat ze door Senna en enkele klasgenootjes uit groep 5 in de bestelbus waren ingeladen. Wat fijn, dat we 179 vriendjes verweg blij gaan maken!


 

 Kinderboekenweek: Bibbers in je buik.

Na een leuke, maar ook wel spannende opening ging de kinderboekenweek van start.

Iedereen genoot er van om zelf grappige "monstertjes" te maken van druppels ecoline.

Tijdens de kinderboekenweek praatten we met elkaar over dingen waar je bang voor kunt zijn. We bedachten met elkaar oplossingen die ervoor zorgden dat we niet bang hoefden te zijn. Gelukkig kwam aan het eind van die week ook nog het papiermonster, die al onze "angsten" opat en versnipperde. 

Kunstkijk: De olifant die woord hield.

Eind september genoten we van een verhaal van Annie M. G. Schmidt dat uitgespeeld werd door een verhalenverteller van de stichting "Kunstkijk".  Het sloot heel mooi aan bij ons thema over de dieren.

Thema: Noach en de dieren.

Na een aantal weken waarin we elkaar steeds beter leerden kennen gingen we aan de slag met het thema Noach en de dieren. 


Een nieuw schooljaar.

We zijn dit schooljaar begonnen met 21 kleuters in de eendengroep. Een aantal kinderen zagen we terug, want zij zaten ook vorig schooljaar al bij ons in de groep: Tijn, Daphne, Fenna, Owen, Bryan, Isa, Febe, Mark, Jack, Elijah, Lucas en Mika. Maar we maakten kennis met 9 nieuwe vriendjes en vriendinnetjes: Walter, Thomas, Tijs, Sanne, Finn, Lennon, Jayce, Timo, en Fenne.

Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag is juf Carla er, op donderdag juf Jacqueline.

Met elkaar hopen we er een gezellige en leerzaam schooljaar van te maken.

Schooljaar 2016-2017.

En nu vakantie! Geniet ervan! 

Bij de laatste berichten ziet u geen foto's. Als u op de aanhef klikt komt u wel bij het album met alle foto's.

Laatste schoolweek.

In de laatste week hielden we een sjoelcompetitie in onze groep. Marit was de gelukkige, die de trofee mee naar huis mocht nemen. Ook mocht iedereen een dagje verkleed naar school komen.

SPORTDAG 21 juni.

De ouderraad had weer gezorgd voor leuke spelletjes tijdens de sportdag voor de kleuters. Terwijl de oudere kinderen een geweldige ochtend beleefden in en bij "de Staver" was het ook een sportief feestje op het plein. 

SCHOOLREIS 2017.

Ook dit jaar hebben we weer geweldig genoten van ons uitstapje naar speeltuin "de Flipjes" in Ouddorp! 

MEVROUW DROPVETER.

Dit jaar is het alle kinderen van groep 2 gelukt om veters te leren strikken! Enkele kinderen konden dit vorig schooljaar al. Anderen krgen hun diploma op 31 mei of 28 juni van mevrouw Dropveter. En mevrouw Dropveter kon in de laatste schoolweek nog een diploma naar school sturen. Geweldig goed gedaan kinderen van groep 2! 

 

RUIMTEVAART.

Met heel veel plezier zijn we na de meivakantie aan de slag gegaan met ons thema: Ruimtevaart. Wat een bijzonder en geweldig toeval dat -de supermarkt die op de kleintjes let- tegelijkertijd een actie voerde met ruimtevaartplaatjes. De kinderen weten nu heel veel over sterren, planeten, het zonnestelsel, rakketten en ruimtereizen.

We gaan de ruimte in, we nemen zuurstof mee.

Count down, count down, alles is oké!

Een raket lanceren, kom we tellen af

en iedereen staat paf.

Wij zweven in de ruimte, snel reizen naar de sterren,

Mars, Venus en Saturnus, wie gaat er met ons mee?

 

We gaan de ruimte in, we zweven door 't heelal.

Lift off, lift off, kijk daar gaan we al.

Ik voel me zo geweldig in mijn ruimtepak,

ja, ik ga uit m'n dak.

Wij zweven in de ruimte, snel reizen naar planeten,

zon, manen en de steeren, ga je ook met ons mee?

Ook het vaderdagcadeautje sloot aan bij het thema.

We sloten het thema af met een themafeest. 


We sloten het thema af met een themafeest, waarbij we meteen de verjaardag van de juf vierden.

Het mannetje in de maan.

En drinken zoals astronauten dat doen.

 

SPREEKBEURTEN.

Alle kinderen van groep 2 hebben vanaf maart een spreekbeurt gehouden. Iedereen had er zin in, ook al was het toch wel spannend om te doen. Maar met elkaar hebben we er veel van geleerd. Jesse schakelde zelfs een assistent in!

 

Koningsdag 2017.

Met een klein groepje waren we aanwezig bij de aubade in Nieuw Rijsenburgh. Fijn dat jullie erbij waren: Marieke, Cas, Fenna en Isa! Samen met kinderen uit andere groepen hebben jullie ervoor gezorgd dat veel bewoners de dag met een lach zijn begonnen.

 

 

Koningsspelen 2017.

Vrijdag 21 april was het tijd voor de Koningsspelen. Dit jaar met de mini-RoParun. Maar ook met een springkussen, de FIEPbus, het Okido-lied en een ijsje als afsluiting. 's Middags was er een kleedjesmarkt, waar ook de kinderen van de onderbouw aan mee konden doen.Wat was het een geweldige dag! 

 

Lente en Pasen.

In maart genoten we van een aantal prachtige, zonnige dagen waarbij we snel in lentesfeer kwamen. We leefden toe naar het Paasfeest met mooie verhalen en leuke werkjes. Het thema werd afgesloten met een gezellige Paasmaaltijd.

 

 

 

Tim op de tegels / Verkeer.

In de weken daarna gingen we aan de slag met de verkeersregels, vooral die waar we als voetgangers mee te maken hebben. Het boek "Tim op de tegels" is een geweldig leuk boek dat we als uitgangspunt gebruikten.

Tijdens deze periode kreeg onze school ook  voor de vierde keer het "SCHOOL OP SEEF" vignet uitgereikt. Ook werden de verkeersborden onthuld die kinderen maakten om te laten weten dat het rode pad naar de school een voetgangersgebied is.

We maakten een verkeerswandeling in de buurt van de school.

En ter afsluiting kwam de wijkagent iets vertellen over zijn werk.

 

 Valentijn/Vriendschap.

In de maand februari kleurde ons lokaal roze/rood. Veel aandacht was er voor de kanjerregels: wij vertrouwen elkaar, wij zijn aardig voor elkaar.  Spelletjes en werkvormen waarbij het aankwam op samenwerken kwamen aan bod.

Geniet u mee van de prachtige tekeningen die de kinderen tekenden van zichzelf samen met een vriendje!

 

 

De fantastische tas!

Ook voor kunst en cultuur is er aandacht in de kleutergroepen. "Kunstgebouw" leende ons een geweldig kunstwerk uit: een fantastische tas, die onze fantasie prikkelde.

 

Zelf maakten de kinderen  allemaal hun eigen versie van die fantastische tas. En iedereen vond het fantastisch!

Kinderen tekenden ook iets dat absoluut niet mocht ontbreken in hun tas. Vooral knuffels, maar ook een computerspelletje waren onmisbaar. Zelfs de regenboog mocht niet ontbreken. 

 

Nationale Voorleesdagen.

Ook dit jaar was er weer speciale aandacht voor het belang van voorlezen.

We maakten kennis met het prentenboek van het jaar: De kleine walvis.

Dit jaar geen ouders of grootouders die kwamen voorlezen maar onze oud-klasgenootjes! Vriendjes en vriendinnetjes uit groep 3 lazen in kleine groepjes voor. Wat hebben ze goed hun best gedaan! En bovendien was het ontzettend gezellig.


Voor meer foto's van voorlezende kinderen klikt u op de "kop"van dit stukje.

 GELUKKIG NIEUWJAAR!

Ook in 2017 hopen we op veel leuke, leerzame en gezellige activiteiten.

 

Kerstfeest in de eendengroep.

In de decembermaand leefden we toe naar het Kerstfeest. Elke week mocht er een Adventskaarsje meer gaan branden. Met de bijbelverhalen, mooie liedjes en steeds meer lichtjes in de klas kwam de viering steeds dichterbij.

Het huisje werd de simpele woning van Maria in Nazareth, waar het wiegje al klaar stond. Ook de stal in Bethlehem  met de kribbe was er in de klas om het verhaal uit te spelen.

We hebben genoten van de prachtige verhalen en de gezellige invulling van de dag met een mooie Kersthanger en een reuze smakelijk buffet.

Nieuwe map Sinterklaas toegevoegd, eind december.

Sinterklaas op school en in de klas.

Maandag 5 december: eindelijk was het zover! Sinterklaas en Jesse jarig! Wat een feest voor onze groep. We hebben genoten met elkaar.

Schoen zetten en meer.

Dinsdag 22 november mogen alle kleuters hun schoen zetten. En woensdag 23 november zijn ze gevuld! Met een zakje strooigoed. Maar waar zijn de schoencadeautjes? En waar zijn al onze oefenpakjes uit de pakjeskamer gebleven?

 

Kinderboekenweek: Voor altijd jong!

Woensdagmorgen 5 oktober, op de dag van de leraar werd ook op de Bosseschool de Kinderboekenweek geopend. Het leek wel een verzorgingshuis in plaats van een school! Maar wat was het leuk! Tijdens dit thema gaat onze aandacht uit naar opa's en oma's. We hebben heel veel prentenboeken in onze groep over  grootouders en kleinkinderen. Fijn, dat er ook opa's en oma's komen voorlezen.

 

Op de foto.

In de maand september gingen we aan de slag met het thema: Op de foto. In ons lokaal kwam fotostudio "Klik en kiek". De kinderen brachten verkleedkleren mee en allerlei attributen. Er waren verschillende leuke fotoshoots. We hebben namelijk heel goede fotografen in onze groep. De themaklank was dit keer de -F-.We leerden ook een Engels liedje bij dit thema: Look at de picture, you and me.

Een nieuw schooljaar!

Een nieuw schooljaar: een nieuwe groep, maar wel met veel bekende gezichtjes. Lisa, Mahbuba, Marit, Dean, Gijs, Lot, Nick, Britt, Cas, Lynn, Marieke, Tijmen, Esmee, Jesse en Tijn hebben we opnieuw in onze groep welkom geheten.  Fenna, Owen, Bryan, Isa, Febe, Mark en Jack zijn de jongste eendjes in onze "vijver". De eerste weken hebben we van alles over eenden geleerd. Het liedje over de twee kleine eendjes werd al snel enthousiast meegezongen. De eerste klank was de -EE-. 

We genoten van een prachtige nazomer, dus konden we vaak nog heerlijk buiten spelen.

Als u op de link klikt (koptekst) ziet u nog meer foto's.

Alle kanjers van de Bosseschool, die meededen aan de kinderomloop: van harte gefeliciteerd! Goed gedaan. Veel van jullie gezien op de foto's op de facebook pagina van Eilanden Nieuws!  


Schooljaar 2015-2016!

Als u klikt op de "kop" van een stukje (oranje tekst), dan komt u bij de fotoalbums van onze groep. Daar zijn nog veel meer foto's te zien.

 

FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL!

 

ZOMER: IJSJES

De laatste weken van dit schooljaar werd er een echte ijssalon ingericht in de klas: het ijspaleis van Gijs en Thijs. Zij verzorgden dan ook de opening nadat alles in gereedheid was gebracht door enkele knappe groep 2 kinderen, die de prijslijst en de "ijsbar" maakten.Wat is er met veel plezier enthousiast gespeeld in deze hoek. Echte ondernemers haalden dagelijks een prima omzet. 

Natuurlijk hebben we ijsjes gemaakt: dubbellikkers, stoplichtijsjes, sorbets, maar ook waterijsjes die we heerlijk hebben opgegeten.

De verjaardag van de juf werd in stijl gevierd met allerlei spelletjes met ijsjes, een ijsjestraktatie en een uitstapje naar "d'n Diek" waar we bij Van Helden konden zien hoe ijs wordt gemaakt en waar iedereen een ijsje kon eten met de favoriete smaak.

We hebben ook heerlijk gespeeld met een grote bak ijsklontjes. Een koude, maar geweldige ervaring!

 

SPORTDAG 2016

Nog maar net bijgekomen van de schoolreis stond er woensdag 8 juni weer een dag vol beweging op het programma. En gelukkig was het ook nu weer prima weer. Dankzij de organiserende oudercommissie en de hulp van veel ouders werd ook de sportdag een geweldig evenement voor iedereen.

 

SCHOOLREIS 2016

Met prachtig weer genoten we maandag 6 juni van ons jaarlijkse uitje naar speeltuin "de "Flipjes" in Ouddorp. Wat was het weer een feest om daar te spelen! Veilig gebracht en 's middags weer opgehaald door ouders was het een dag vol hoogtepunten.


Sommige kinderen waren er helemaal ondersteboven van.

In de schaduw opladen om weer met nieuwe energie verder te spelen.

Als iedereen geniet van een ijsje is het even heel stil in de speeltuin, maar daarna nog even vrolijk verder totdat de ouders weer klaar stonden om ons terug naar school te brengen.

TECHNIEK.

In de kleutergroepen hebben we genoten van de technieklessen, die, dankzij de hulp van ouders en soms ook grootouders, weer leuk en leerzaam waren.

Techniek is spelenderwijs ontdekken en genieten!

 

 

Koningsspelen 2016: HUPSAKEE!

Vrijdag 22 april vierden we alvast de verjaardag van koning Willem Alexander door mee te doen met de Koningsspelen. We begonnen de dag met alle kinderen op het plein met het zingen en dansen van het themalied van dit jaar: Hupsakee. Daarna deden we gezellig spelletjes op het plein en sloten we de morgen af met een feestelijke Koningslunch.

Met dank aan de oudercommissie die het feest voor ons regelde en alle ouders die zo geweldig hebben meegeholpen.

 

MET DE MUZIEK MEE! 

De maand april werd een muzikale maand. Op allerlei manieren beleefden we muziek en genoten we ervan. In de themahoek kwam een muziekschool en konden we ons voorbereiden op het geven van een concert. We musiceerden o.a. met het "flessenorgel" en maakten met behulp van elastiekjes een harp of een gitaar. We weten nu heel veel over slag-, blaas- en snaarinstrumenten, maar ook hoe ze klinken. De papa van Esmee trakteerde ons o.a. op een geweldige drumsolo waar de hele school van kon meegenieten! 

Verschillende keren dansten we op muziek. Lisa stelde voor om ook eens een punaise te doen. Punaise, mayonaise, polonaise: hoe zat het nou ook weer? Maar ook van de polonaise hebben we genoten, met dank aan Lisa, die op het idee kwam. 

 

Mindmap bij het thema.

Hard he, maar wel erg leuk!

MB 40 en grote rekendag.

Dubbel feest op woensdag 23 maart: samen met meester Bert mochten we vieren dat hij al 40 jaar meester is en we deden ook mee met de landelijke grote rekendag met als thema "Kraak de code." Aan meester Bert dus de taak om de code te kraken, die door kinderen op het plein werd uitgebeeld. Daar moest hij wel het dak van de school voor op. Ook in onze groep hebben we in groepjes cijfers uitgebeeld en rekenspelletjes gedaan die dag. En we hebben meester Bert onze appel-cadeautjes gegeven.

 

In de blauwe cirkel staan kinderen met krullen, in de rode cirkel staan kinderen met bruine ogen. Heb je krullen en bruine ogen dan sta je in de paarse cirkel. We zijn met wiskunde bezig! 

 

De map -Spreekbeurten- is nu compleet. 

Op weg naar Pasen.

Met verhalen, liedjes en werkjes zijn we op weg naar Pasen gegaan. Donderdag 24 maart vierden we  het Paasfeest in de groepen. Na alle verhalen uit de Lijdenstijd, waarbij het steeds donkerder werd, mochten nu alle kaarsjes gaan branden omdat Jezus is opgestaan!

We maakten een prachtig ei, waarmee we een placemat versierden, zodat we aan feestelijke tafels van de Paaslunch konden genieten.

Spreekbeurten.

Na de voorjaarsvakantie zijn de kinderen van groep 2 enthouxiast aan de slag gegaan met het maken en presenteren van hun spreekbeurt. Hoewel het best spannend is heeft iedereen er vooral veel zin in. We smulden figuurlijk van en  ook letterlijk na de spreekbeurt van Swen, die als eerste een spreekbeurt hield. We bewonderden Jacky, de valkparkiet van Menno,  aaiden de hond van Samuel,  kunnen een aardappeltje poten door Isa, gingen op bezoek bij Mia en de andere kippen bij Jasmijn en Roos nam ons mee naar groote hoogtes.

 

 

En na Pasen gaan we gewoon weer verder. We kijken ernaar uit.

  De Gruffalo.

Het prentenboek - de Gruffalo- stond centraal in de weken voor de voorjaarsvakantie. Alle kinderen kregen het boek ook mee naar huis om daar thuis in te kijken, te worden voorgelezen en te huiveren of juist heel erg te genieten van die slimme muis, die echt alle andere dieren in het bos, inclusief de door hem zelf bedachte Gruffalo, te slim af was. In de groep waren we op verschillende manieren bezig met het thema  -Bang zijn- . Alle dingen en dieren waarvan we aangaven dat we er bang voor kunnen zijn schreven we op een groot blad,. Het papiermonster heeft gelukkig al onze angsten verorberd. Wist u dat we in onze groep ook een potloodmonster hebben? Ja, heus!

 


Nationale Voorleesdagen

Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. Oma's en mama's gaven gehoor aan de vraag om aan onze groep voor te lezen. De week erna vroeg 1 van de kinderen: "Wanneer komt er weer een oma of opa voor lezen op school?" Nou, volgend jaar doen we ook graag weer mee.

Dit jaar brachten we ook een bezoek aan de bibliotheek. Op een interactieve manier maakten we kennis met het prentenboek: "We hebben er een geitje bij." Stephanie van de bibliotheek heeft voorgelezen met gebaren, een spelletje met ons gedaan en ons een leuk lied geleerd. Binnenkort hebben we ook op school nog een activiteit, die Stephanie zal begeleiden.

 

Winter in de eendengroep: De Noord- en de Zuidpool.

Het wilde niet echt winter worden, dus haalden we de winter de klas in, door over de Noord- en de Zuidpool te gaan werken. Doordat de kinderen veel leuke attributen meebrachten naar school konden we ons lokaal echt helemaal in de juiste sfeer brengen.

 

 

De diepvries bracht uitkomst om ijsschotsen te maken.

Iglo's bouwen gaat heel goed met suikerklontjes!

2016!


Kerstfeest.

Een plekje voor Jezus: dat was het thema van ons Kerstfeest dit jaar. Tijdens de adventweken leefden we naar het feest toe. Hoe meer we leerden van het verhaal, hoe meer er plaats voor het Kindje was, ook in ons hart. 

Na de feestelijke viering was er een heerlijk buffet, verzorgd door alle ouders. Het was smullen!

Verder was er natuurlijk tijd om mooie werkjes te maken: kerstbomen van dennenappels en engeltjes van een schelp.

 

 Met elkaar hadden we de kerstboom opgezet, dus was er ook weer hulp bij het opruimen van de boom. Met elkaar klaarden we de klus. 

 

SINTERKLAAS

Spanning, plezier, liedjes, bezoek aan Nieuw Rijsenburgh, schoen zetten, verrassingen, pietengym en de komst van Sint en de Pieten op school en in de klas: het was er allemaal dit jaar. We hebben genoten van alle feestelijkheden in de weken tot 5 december. 

En de Pietendiscussie? Daar trekken kleuters zich helemaal niets van aan!

We maakten ook een bestellijst voor chocoladeletters voor onze klas. Chocoladeletters werden niet bezorgd, wel lege doosjes. Maar ook daar hadden we een bestemming voor.

 Op 4 december duurde het nog wel een tijdje voordat Sint bij ons in de groep kwam. Tot die tijd speelden we gezellig met elkaar.

Na zijn komst genoten we van de leuke cadeautjes die we kregen. 

Voor alle andere foto's: klik op de link om bij het fotoalbum van onze groep te komen! Veel plezier!

TONEELVOORSTELLING OP ALBEDACOLLEGE

Ook dit jaar werden we uitgenodigd door leerlingen van het Albeda college om daar een voorstelling bij te wonen. Wij keken dit jaar naar de voorstelling: Kikker is verliefd. Terug op school hebben we het prentenboek erbij gepakt om alles nog eens opnieuw te beleven.

 

 

VEILIG IN HET VERKEER

De fietsen van de kinderen werden op 29 oktober gecontroleerd op een aantal punten, die de veiligheid van fietsers in het verkeer moeten vergroten.

 

HERFST

Een jaarlijks terug kerend thema is de herfst. Elk jaar opnieuw kunnen we veel leren en mooie werkjes maken. Dit jaar lag het accent op de bomen in de herfst. Wat gebeurt ermee? Welke vruchten en zaden komen er aan/van de bomen? We verzamelden zaadjes van de esdoorn, die bij het pad naar school groeit en  maakten  leuke egeltjes.

De themaletter was de B; boom, bos.

Helaas even geen foto's van al het moois.Jammer, want het herfstbos gestempeld met sponsjes en afgewerkt met houtskool oogstte veel lof. 

 

RAAR MAAR WAAR. Kinderboekenweek 2015.

Oktober werd de maand van proefjes, uitvindingen, experimenteren en ontdekken. Schoolbreed kreeg het thema van de kinderboekenweek aandacht.

In onze klas kwam een laboratorium, waarin allerlei proefjes gedaan konden worden. 

 

Ook ontdekten we met elkaar dat onze taal -raar maar waar- verrassende woorden kent. "Veer" is zo'n woord: 1 woord met veel betekenissen. Er ontstond een hele verzameling veren.

Wist u dat een tafel op 4 ballonnen kan blijven staan? En dat er dan zelfs een kleuter op kan staan, zonder dat de ballonnen klappen? Het kan echt: wij hebben het zelf ontdekt.

Tijdens de opening van de Kinderboekenweek speelden we mee met de quiz. 

Tijdens de laatste week was er de mogelijkheid om een kijkje in de klassen te nemen. 

De regenmakers die we maakten vormden een leuke overgang van het thema rondom Afrika naar dit thema.

 

Het was een leuk, leerzaam thema!

Nandi's verrassing / Afrika

In september stond het prentenboek "Nandi's verrassing" centraal in onze groep. Met veel plezier zijn we aan de slag gegaan. Door het verhaal en de prenten maakten we kennis met de cultuur in Afrika, de dieren die er leven en de vruchten die er groeien. Natuurlijk werden die vruchten ook geproefd.

 

In de klas konden we het verhaal uitspelen in de Afrikaanse hut.

We maakten natuurlijk weer verschillende, passende werkjes.

Meer foto's over dit thema in het album. Klik op "de kop" van het onderwerp.