Eendengroep

De eendengroep in het schooljaar 2018 - 2019.

In dit nieuwe schooljaar geen foto's meer waarop kinderen duidelijk herkenbaar zijn. dit in verband met de wet op de privacy. Maar toch geven we iedereen graag een inkijkje in het reilen en zeilen in onze groep.

SINTERKLAAS!

We hebben een gezellige, drukke tijd gehad, met schoen zetten, zingen in Nieuw Rijsenburgh, natuurlijk de spectaculaire aankomst van de Sint, nadat de brandweer om hulp was gevraagd omdat er een Piet met acute hoogtevrees op het dak van de school zat en als hoogtepunt het bezoek van Sinterklaas en zijn reuze gezellige Pieten aan onze groep.

Dit keer alleen enkele foto's van de activiteiten die we hebben gedaan. Letters en rijmen komen natuurlijk volop aan bod in deze weken. En van enkele werkjes die we maakten.

THEMA: DE IMKER

In september gaan we aan de slag om heel veel te leren over bijen en het werk van de imker. Met veel plezier wordt er gespeeld in de imkerij.  We genieten van de honing die bijen voor ons maken en smullen van zelfgebakken honingkoekjes.

We openen het schooljaar met activiteiten die ons in de groep tot vriendjes en vriendinnetjes van elkaar maken. We maken gebruik van de Kanjertraining. En omdat we de eendengroep zijn maken we natuurlijk "eendenwerkjes".

VADERDAG 2018.

Je bent een steengoeie papa,

een kanjer, een kei!

Een rots in de branding

dat ben je voor mij!

HAAS WIL WORTELTJESTAART!

Dit schooljaar werd er natuurlijk ook weer aandacht besteed aan leesbevordeing. Hiervoor kozen we dit jaar het boek "Haas wil worteltjestaart!" Een geweldig boek dat aansluit bij deze periode waarin alles weer gaat groeien en bloeien. De kinderen kregen allemaal een exemplaar mee naar huis om ook thuis samen te genieten van het (voor)lezen van het boek. We koppelden er meteen ook het thema "groente en fruit" aan. We leerden dat groenten en fruit op verschillende manieren groeien en ook op verschillende manieren kunnen worden gegeten.

Maar net als Haas konden we ervaren dat het echt heel lang duurt voordat er uit die kleine zaadjes echte worteltjes zijn gegroeid.